GRANADA OG ALHAMBRA

Efter et besøg i byen Granada kørte vi op til Alhambra, som vel nok er det mest kendte mindesmærke fra den periode på ca. 800 år, hvor maurerne regerede i Andalusien.

Alhambra breder sig bygningsmæssigt over flere hektar, og det betyder, at hvis man vil se det hele, bliver det en frisk travetur på flere kilometer.

Der er fire hovedattraktioner, hvoraf de tre ligger side om side, mens den fjerde Generalife ligger et par hundrede meter mod nord, og rummer et lille slot og et specielt haveanlæg.

.

Udsigt fra Alhambra til Granada.

 

Den mest monumentale bygning er Carlos d. 5’s Palads, som består af flotte rum med dekorerede vægge og smukke gårdhaver.

Løvegården er også interessant med sine 124 søjler der omkranser en løve-fontæne, og sidst men ikke mindst den elegante Myrtegård med muslimsk kunst.

I ruinerne kan man stadig se grundridset af den oprindelige fæstning, hvoraf to tårne står tilbage, og fra dem begge kan man nyde udsigten over byen Granada.

 

Alhambra har mange besøgende, så adgangsbilletten skal bestilles/købes i god tid, og indeholder både dato og klokkeslæt for besøget, som skal overholdes, ellers er pengene tabt.