Inger Bitsch og Ole Rømer, Viborg

Vi har begge forladt arbejdsmarkedet, og nyder at starte autocamperen og tage på rundfart i Europa.

I 80'erne trak vi rundt med campingvogn, og havde ikke helt glemt glæden ved campinglivet, så i 2003 købte vi en brugt autocamper, og da vi faldt for denne ferieform, er den "gamle" camper blevet udskiftet med en ny og lidt større model, som vi har indrettet og udstyret, så den lever op til vore forventninger.

Vi er på farten ca. halvdelen af året, og befinder os specielt godt i sydeuropa's milde og solrige klima, hvor vi gerne opholder os i det tidlige forår, samt i de behagelige efterårsmåneder.

Sommeren tilbringer vi primært i Danmark med små afstikkere til vore nabolande.

Camperens indretning...

                                                        

Indretningen er med toilet, bruseniche og klædeskab i et seperat aflukke bagerst.

Batterikapacitet...

Vi har installeret 2x100 Ah Litiumbatterier. De vejer mindre, oplades hurtigere, har længere levetid og mere effekt end alm. batterier.

Gasforsyning...


Vi har en fastmonteret fyldeflaske, som er kombineret med en dansk bytteflaske.

Varmesystem...

Truma gasfyret er suppleret med en elektrisk (230 volt) 3-trins termostatstyret Heat 1500 varmeblæser. Begge varmeenheder benytter de eksisterende slanger (varmekanaler), som giver en god fordeling af varmen. Heat 1500 kan også anvendes som frisk-luft-anlæg.

Kørekomfort...

Affjedringen på bagakslen er ændret til luftaffjedring, som giver en forbedret kørekomfort, og en mærkbar reduktion af støj, bump og sidevindsfølsomhed.
Systemet er fra tyske Goldschmitt med 8” bælge (luftpuder), som begge er forbundet med et ensartet tryk, der kan aflæses og reguleres på et betjeningspanel i bilen.

Ekstra bekvemmeligheder...

 

 

 

Vi har installeret 2 stk. 75 watt Solara solceller, som i kombination med en fuldautomatisk EFOY Fuel-Cell (brændselscelle) generator, der kører på bio-methanol, og sørger for opladning af bodelens batteri, så vi er helt uafhængig af ekstern strøm. Endvidere har vi en Oyster parabol og et Dometic 2200 klimaanlæg samt en 2000 watt Waeco sinus inverter, som er integreret i vognens el-system, og giver adgang til 230 volt.

Sol energi...

I de lyse og solrige perioder oplader solcellerne bodelens AGM batteri på 105 Ah med op til 6 amp. i timen. På gråvejrsdage falder opladningen til et gennemsnit på 2 amp. I de helt mørke perioder og sene aftentimer starter Efoy generatoren automatisk, hvis batterispændingen falder til 12,3 volt. Kombinationen af de to energikilder, er den helt rigtige løsning for os.

Grøn energi...

Vores gamle autocamper var udstyret med en støjende Honda generator, som nu er afløst af ny teknologi, der på det nærmeste er lydløs. Brændselscellen er på 1200 watt og oplader med (50w) 4,2 amp. i timen.


Satelit tv...

Den selvsøgende Oyster parabol forsyner os med radio og tv programmer. Udover de mange gratis kanaler, har vi siden 2004 abonneret på et parabolkort med danske kanaler, men det er desværre ophørt.

Internet TV...

DR Sydeuropa lukkede ved udgangen af 2013 - og det er nu slut med dansk TV i Spanien via parabolen.
Vi har derfor afprøvet forskellige muligheder, for stadig at kunne at se dansk TV i udlandet, og det drejer sig om en internetløsning fra spanske BOX-TV og løsningen via Slingbox.
Begge muligheder kræver en stabil internetforbindelse.